Puhelin: 045 859 3366
arto.kaikkonen@laatupaikka.fi

Vanulantie 5
70800 Hiltulanlahti

Soita ja varaa aika.
Avoinna joustavasti!

Tervetuloa!

Ajo-ohjeet


Hitsaukset ulkotöinä, joten hitsaustöissä on kelivaraus.
En tee keikkahommia. Hitsaukset vain kappaleisiin, jotka saat tuotua luokseni.

Tuntiveloitus hitsauksissa 90 euroa + tarvikkeet.

Minimiveloitus autohitsauksissa 190 euroa.
Minimihinta riittää helpossa paikassa, esimerkiksi helmapellissä, olevan pienen reiän paikkaukseen, jonka ympärillä on tervettä peltiä.
Useimmiten tervettä peltiä ei löydy reiän vierestä ja korjaustarve huomataan isommaksi.

Korjaustarpeen arviointi autosi ruostevauriolle pintapuolisesti katsottuna 20 euroa.
Tervetuloa näyttämään autoasi paikanpäälle.
Veloitan tämän pienen korvauksen arviosta, koska aika on rajallista ja kyselijöitä riittää. Näiden tekijöitä ei ole paljon.

Autokaupat suunnitelmissa?
Suullinen kuntoarvio auton korin kunnosta ilman purkutöitä 30 euroa.
Saat kokemukseeni perustuvan arvion auton korin kunnosta ja mitä sen suhteen voi olla luvassa.
Vältät pahimpien märäntöjen hankkimisen.

Hitsaajalle voisi tulla suuria yllätyksiä autoissa ilman vaurion tutkimista ennakkoon: laajat ruostevauriot ja niistä aiheutuva lisätyö tai pääsyongelmia hitsattavaan kohteeseen. Vaurio voi vaihdella hyvin pienestä alueesta koko pohjan alan kattavaan pehmeyteen. Ennakkotarkistuksen avulla pystyn arvioimaan korjaustyön laajuuden ja vaativuuden.

Korjaustarve voi olla auton omistajalle yllätys. Esimerkiksi katsastuksessa naputellaan reikä helmapeltiin ja helmapelti määrätään korjattavaksi hitsaamalla. Asiakas
olettaa, että korjaus rajoittuisi vain pienen reiän paikkaukseen, mutta tilanne saattaa olla pahempi. Reikä saattaa olla vain vaurion jäävuoren huippu, koko helmapelti voi olla syöpynyt sisäpuolelta. Pahasti ruostuneeseen peltiin ei voi hitsata paikkaa, vaan korjaus on ulotettava terveelle pellille asti.

Teen korjauspaloja suorasta pellistä, mutta asiakas voi tuoda myös valmispalan mukanaan. Suosittelen valmispalaa, jos korjattava alue on laaja, esim. koko helmapelti.

Helmapellissä olevat vauriot ovat helpoiten hitsattavissa. Auton pohjan hitsaus vaatii lattiamattojen ym. purkamista ja massojen poistoa.

Hinta riippuu korjauksen laajuudesta ja korjauskohdan sijainnista. Asiakas voi alentaa hintaa tekemällä itse pohjatöitä ja tehdä hitsauksen jälkeiset maalaukset ja ruostesuojaukset.

Puikko- ja kaasuhitsaukseen minulla on ollut putkiluokat olemassa, mutta en pidä niitä enää voimassa, joten pätevyyksiä vaativia hitsaustöitä en tee.
Teen hitsauksia mig- ja puikkohitsauksena.

Video helman korjauksesta.

Kuvassa oleva vauriokin saatiin korjattua.
Sivua päivitetty 4/2024